Skip to content

Μέλι Βελανιδιάς

Από τα δάση βελανιδιάς της ορεινής Θεσσαλίας

Περιγραφή
Το Μέλι Βελανιδιάς ΑΦΡΟΔΙΤΗ παράγεται από το μελίτωμα, δηλαδή την κολλώδη ουσία που εκκρίνεται από το δέντρο της βελανιδιάς, γνωστό και ως δρυς. Συλλέγεται από τα δάση βελανιδιάς της ορεινής Θεσσαλίας, τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μέλι βελανιδιάς είναι μία ποικιλία μελιού πλούσια σε αντιοξειδωτικές και ευεργετικές ιδιότητες, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε θρεπτικές ουσίες, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.

Υφή – Άρωμα
Το Μέλι Βελανιδιάς ΑΦΡΟΔΙΤΗ έχει ένα ιδιαίτερα σκοτεινό, σκούρο χρώμα, γι’ αυτό είναι γνωστό κι ως “μαύρο μέλι”. Χαρακτηρίζεται από ένα πλούσιο και μεθυστικό άρωμα, που συνδυάζει ξυλώδεις και γήινους τόνους. Η εξαιρετικά παχύρευστη υφή του μελιού αυτού καθιστά αρκετά δύσκολη την κρυστάλλωσή του, η οποία επέρχεται μετά από αρκετούς μήνες. Η κρυστάλλωση, βέβαια, αποτελεί μία φυσική ιδιότητα του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού. Για την επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση, αρκεί η τοποθέτηση του βάζου σε ένα δοχείο με ζεστό νερό.
Γεύση
Το Μέλι Βελανιδιάς ΑΦΡΟΔΙΤΗ χαρακτηρίζεται από μία έντονη, πλούσια και ευχάριστη καραμελένια γεύση χαμηλής γλυκύτητας. Η πολυδιάστατη και μεστή του γεύση προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Γαστρονομία
Η εξαιρετική και έντονη γεύση του “Μέλι Βελανιδιάς ΑΦΡΟΔΙΤΗ” ταιριάζει με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς. Συνοδεύει, επίσης, καπνιστά και παλαιωμένα τυριά και απογειώνει το dressing στις σαλάτες σας.